Σερβικό ΥΠΕΞ: Απαράδεκτη η λογοκρισία των λογαριασμών των σερβικών πρεσβειών στο Twitter


Οι λογαριασμοί Twitter των σερβικών πρεσβειών σε ορισμένα κράτη ανεστάλησαν χωρίς καμία εξήγηση, ανέφερε τη Δευτέρα το σερβικό υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωσή του, χαρακτηρίζοντας την αναστολή αυτή ως απαράδεκτη λογοκρισία των διπλωματικών γραφείων ενός δημοκρατικού κράτους που δεν υπόκειται σε κυρώσεις.

Το υπουργείο διευκρίνισε ότι οι λογαριασμοί στο Twitter που ανεστάλησαν ήταν αυτοί των σερβικών πρεσβειών στην Αρμενία, το Ιράν, την Ινδονησία, τη Νιγηρία, τη Ζιμπάμπουε, τη Γκάνα και το Κουβέιτ, καθώς και του γενικού προξενείου στο Σικάγο, «χωρίς καμία εξήγηση ή προειδοποίηση που να υποδεικνύει οποιαδήποτε παραβίαση των κανόνων επικοινωνίας στο εν λόγω δίκτυο κοινωνικής δικτύωσης».

Η ανακοίνωση συνεχίζει λέγοντας ότι η Σερβία είναι μια χώρα στρατηγικά προσηλωμένη στο να γίνει μέλος της ΕΕ και μια χώρα που τηρεί τις πολιτικές και δημοκρατικές ελευθερίες, συμπεριλαμβανομένης της ελευθερίας των μέσων ενημέρωσης, στα «υψηλότερα ευρωπαϊκά πρότυπα».

Το υπουργείο σημείωσε ότι απευθύνθηκε στο Twitter με αίτημα να ξεμπλοκάρει τους λογαριασμούς των διπλωματικών γραφείων της Σερβίας. Στην ανακοίνωση σημειώνεται επίσης ότι ο λογαριασμός στο Twitter του πρώην Γάλλου ακροδεξιού υποψήφιου προέδρου Ανρό Γκουγιόν, και νυν διευθυντή του Γραφείου Συνεργασίας με τη Διασπορά και τους Σέρβους στην Περιφέρεια, είχε μπλοκαριστεί «χωρίς καμία εξήγηση» την περασμένη εβδομάδα και εν τω μεταξύ ξεμπλοκαρίστηκε.Πηγή: euractiv.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *