Τα αποτελέσματα του πρώτου εξαμήνου καλύτερα από τα προβλεπόμενα για την πορτογαλική ΤΑΡ


Τα αποτελέσματα της πορτογαλικής αεροπορικής εταιρείας TAP κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους είναι καλύτερα από τα προβλεπόμενα στο σχέδιο αναδιάρθρωσης της εταιρείας, δήλωσε την Τρίτη η διευθύνουσα σύμβουλος της εταιρείας, Christine Ourmières-Widener.

«Είμαστε καλύτερα από το σχέδιο, με την ανάκαμψη της κίνησης και την απόδοση [των κερδών] να παρουσιάζουν μια καλή εικόνα», δήλωσε η ίδια σε συνέντευξη Τύπου στα κεντρικά γραφεία της TAP στη Λισαβόνα σχετικά με τα αποτελέσματα του δεύτερου τριμήνου και του πρώτου εξαμήνου, που ανακοινώθηκαν το πρωί της Τρίτης (23 Αυγούστου).

Οι ζημίες της TAP S.A. μειώθηκαν το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους στα 202,1 εκατ. ευρώ, έναντι αρνητικού αποτελέσματος 493,1 εκατ. ευρώ την ίδια περίοδο πέρυσι, ενώ το δεύτερο τρίμηνο η αεροπορική εταιρεία κατέγραψε μείωση των ζημιών κατά 37,2%, σε αρνητικό αποτέλεσμα 80,4 εκατ. ευρώ, έναντι 128,1 εκατ. ευρώ την ίδια περίοδο πέρυσι.

«Αυτό είναι κάτι που μας κάνει χαρούμενους, αλλά έχουμε επίγνωση, ο κλάδος έχει εκπλαγεί από την ανάκαμψη, με μεγάλη ζήτηση, […] Είμαστε συγκρατημένα αισιόδοξοι», τόνισε η Christine Ourmières-Widener.

Η διευθύνουσα σύμβουλος του αερομεταφορέα επεσήμανε ότι η διοίκηση «μπορεί να κριθεί μόνο από τα αποτελέσματα που παρουσιάζει». «Νομίζω ότι παρουσιάζουμε καλά αποτελέσματα, […] Ελπίζω ότι σήμερα δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η διοίκηση του TAP κάνει καλή δουλειά», τόνισε.

Ερωτηθείσα σχετικά με τις 18 χρονοθυρίδες στο αεροδρόμιο της Λισαβόνας που έπρεπε να παραδώσει στην EasyJet, η διευθύνουσα σύμβουλος είπε ότι η σύμβαση με την αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους υπογράφηκε στις αρχές Αυγούστου και ότι η χειμερινή περίοδος σχεδιάστηκε με γνώμονα αυτό το ζήτημα.Πηγή: euractiv.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *