Παλιοί και νέοι επισκέπτες στηρίζουν το Πόρτο Λάγος


«Το Πόρτο Λάγος της Ξάνθης «ζει»κυρίως τις Κυριακές» αυτό επισημαίνουν αιρετοί και επαγγελματίες της περιοχής. Όπως τόνισαν, ωστόσο,  στο www.ertnews.gr  το φετινό καλοκαίρι είναι διαφορετικό και σίγουρα καλύτερο από άποψη επισκεψιμότητας από ότι τα προηγούμενα δύο χρόνια. Η Κυριακή, όμως, λόγω της διεξαγωγής της εβδομαδιαίας λαϊκής αγοράς, εξακολουθεί να κλέβει τις εντυπώσεις.

«Οι επαγγελματίες στηρίζονται στις εισπράξεις της Κυριακής κυρίως » ανέφεραν χαρακτηριστικά τονίζοντας ότι  αν ήταν περισσότερες οι επιχειρήσεις αναψυχής και εστίασης σίγουρα η κίνηση τις καθημερινές θα ήταν μεγαλύτερη από ό,τι τώρα και περισσότερα και τα οφέλη για τους κατοίκους.

Όπως τόνισαν το φετινό καλοκαίρι       γνωρίζουν κι επιλέγουν το Πόρτο Λάγος εκτός από τους ντόπιους, επισκέπτες από άλλα σημεία της χώρας, από τη Βουλγαρία, τη Ρουμανία και την Τουρκία.

Παλιοί γνώστες της περιοχής το επιλέγουν και φέτος για τα θαλασσινά τους μπάνια, αλλά και νέοι που ανακαλύπτουν την ομορφιά της περιοχής. Παράλληλα, τονίζουν ότι συνέβαλαν σε αυτό και οι προσπάθειες των υπευθύνων των δήμων, με τις εργασίες καθαρισμού- εξωραϊσμού.

 «Ο τουρισμός αποτελεί ουσιαστική ανάσα για την περιοχή» τονίζουν  και σημειώνουν  ότι  η τοπική οικονομία ως ένα βαθμό στηρίζεται στην τουριστική κίνηση που σημειώνεται. «Σημαντικό είναι  να αυξηθεί  ο αριθμός των επισκεπτών, να βρούμε τρόπο να φέρουμε κόσμο » αναφέρουν χαρακτηριστικά και σημειώνουν ότι σε ένα λιμάνι σαν το Πόρτο Λάγος που «ενώνει» δύο ΠΕ θα πρέπει να δοθεί μεγαλύτερη βαρύτητα. «Θέλει πολλή δουλειά»  τονίζουν προσθέτοντας ότι: «Είναι σημαντικό να μην «ζει» μόνο τις Κυριακές».Πηγή: ertnews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *