Απάντηση στις καταγγελίες περί εκχώρησης ψυχιατρικών υπηρεσιών του Π.Γ.Ν.Ι σε ιδιωτική εταιρεία


Απάντηση σε καταγγελίες περί εκχώρησης της μονάδας έγκαιρης παρέμβασης σε ιδιωτική εταιρεία δίνει  η Διεύθυνση της Ψυχιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, η Εταιρεία Προαγωγής Ψυχικής Υγείας Ηπείρου  ανήκει στις δομές του  ευρύτερου δημόσιου τομέα που χρηματοδοτούνται  από τον κρατικό προϋπολογισμό, ελέγχονται  από την Διεύθυνση Ψυχικής Υγείας και παρέχουν δωρεάν υπηρεσίες.

Η συνεργασία με το Πανεπιστημιακό νοσοκομείο προέκυψε μετά από σχετική πρόσκληση του υπουργείου Υγείας που μοριοδοτεί συνέργειες μεταξύ  φορέων  Δημοσίου Δικαίου, Αυτοδιοίκησης και φυσικών προσώπων για  ανάπτυξη  Μονάδας Έγκαιρης Παρέμβασης στην Ψύχωση. Στην ανακοίνωση αναφέρεται επίσης ότι η  ΕΠΡΟΨΥΗ είναι μη κερδοσκοπική εταιρεία που λειτουργεί  από το 1991 παρέχοντας  δωρεάν υπηρεσίες ψυχικής υγείας στην Ήπειρο. Στο Δ.Σ. της εταιρείας συμμετείχαν όλοι οι Καθηγητές του Τμήματος, συνήθως ως πρόεδροι ή αντιπρόεδροι, όπως και μεγάλος αριθμός  ψυχιάτρων, ψυχολόγων και άλλοι επαγγελματίες ψυχικής υγείας που υπηρετούσαν στο ΕΣΥ.Πηγή: ertnews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *