Ο Ίλον Μασκ μπορεί να αποκτήσει πρόσβαση στα δεδομένα του που χρησιμοποιούνται σε έναν έλεγχο των ενεργών χρηστών του 2021, αλλά άλλες πληροφορίες που ζητά ο δισεκατομμυριούχος απορρίφθηκαν ως «παράλογες», δήλωσε δικαστής την Πέμπτη 25 Αυγούστου. 

Το πρέπει να παραδώσει δεδομένα από 9.000 λογαριασμούς, όπως γράφει η εφημερίδα «Guardian», που ελέγχθηκαν, στο πλαίσιο της διαδικασίας εκτίμησης του αριθμού των λογαριασμών spam.

Το είχε δηλώσει ότι τα δεδομένα αυτά δεν υπήρχαν και ότι θα ήταν «λάθος» να τα συλλέξει. Η καγκελάριος Kathaleen McCormick, επικεφαλής δικαστής του Δικαστηρίου της Καγκελαρίας του Ντέλαγουερ, έδωσε στην εταιρεία προθεσμία δύο εβδομάδων για να προσκομίσει τα δεδομένα.

Ο Μασκ ισχυρίστηκε ότι η εταιρεία τον εξαπάτησε, καθώς παρουσίασε ψευδώς τον αριθμό των πραγματικών χρηστών στις οικονομικές της ανακοινώσεις, στις οποίες βασίστηκε για να κάνει την προσφορά εξαγοράς του, και ήθελε τα δεδομένα για να επιβεβαιώσει τις εκτιμήσεις του για τα spam.

«Ανυπομονούμε να επανεξετάσουμε τα δεδομένα, που το αποκρύπτει εδώ και πολλούς μήνες», δήλωσε ο Άλεξ Σπίρο, δικηγόρος του Μασκ, σε δήλωση που έστειλε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Το αρνήθηκε να σχολιάσει. Η πενθήμερη δίκη έχει προγραμματιστεί για τις 17 Οκτωβρίου.

Η ΜακΚόρμικ απέρριψε, επίσης, πολλά άλλα αιτήματα του Μασκ για δεδομένα.

Ο Μασκ, ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, έχει δηλώσει ότι θέλει να ελέγξει την ακρίβεια του εν λόγω ελέγχου, επειδή πιστεύει ότι η εταιρεία με δόλο παρουσίασε ψευδώς ότι μόνο το 5% των λογαριασμών της ήταν spam. 

Πηγή: skai.gr